Mesajı Okuyun
Old 19-03-2007, 15:35   #22
Av.G.K.

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.EErdem
Sayın Karakaş,
Sizinle aynı kanaatteyim. Bizleri bekleyen sıkıntı ; yaptığımız işlemin hukuk dışı bir işlem olması değil,sonunda cezai bir sorumluluğa yol açacağını da düşünmüyorum. Ancak; yapılan eylemin kırılması noktası beni düşündürmüştü, üzülerek bu endişemin Çanakkale için haklı olduğunu gördüm.
Aldığım duyumlara göre; Çanakkale Barosu eylem kararından dönmüş. Cumhuriyet Savcılığı tarafından Baro aleyhine ve resen aranan avukatlar aleyhinde soruşturma açılacağı gözdağı karşısında, eylem kararını geri almışlar. Çanakkale Barosu'na mensup avukatlardan bir kısmı, telefonla aranıp çağrılmaları halinde CMK görevine gideceklerini bildirmiş.Aslında sorumluluk sadece Baro Yönetim Kurulu'na ait, yani meslektaşlar için bireysel sorumluluk söz konusu olamaz. Çanakkale Barosunun eylem kararından dönmesi üzücü, umarım bu durum ülke genelinde yaygınlaşmaz.
Haklsınız sayın Erdem,biz avukatların da tabiri caiz ise topu baro yönetimlerine attıp sorumluluğu üstlenmememiz olmaz,baro yönetimlerinin kararının arkasında durabilmesi için üye avukatların tam desteğinin sağlanması gerek,yoksa bir kaç avukatın eylemin askine görev alması,sarf kararı peşine düşmesi mevcut düzenlemeyi meşrulaştırmakla kalmaz yapılan eylemi dayanaksız bırakır diye düşünüyorum.