Mesajı Okuyun
Old 27-03-2016, 00:21   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı,

Alıntı:
1)Düzenli ödeme yapmıyor, devamlı ceza mahkemesine dava açarak mı alabilirim nafakayı? dava açmak için yatırdığım para çok saçma oluyor, zaten 300 lira birde her defasında bu parayı mahkemeye vermemenin bir yolu var mıdır?

Usulüne uygun icra takibi yapıldığı halde nafaka ödenmiyorsa,borçlu adına kayıtlı banka hesaplarına ve taşınmaz kaydına haciz isteyebilir eğer düzenli geliri varsa maaş haczi isteyebilirsiniz.

Diğer seçenek de icra ceza mahkemesine nafaka ödememek sebebi ile şikayet etmektir.
Ceza davası için harç ödenmez.En fazla posta gideri ödemeniz gerekecektir.her üç ayda bir bu şikayeti yapmanız uygun olacaktır.

Alıntı:
2) Bir yıl geçti. ikinci defa ceza mahkemesine dava açarsam ne kadar zamlı olarak talepte bulunacağımı nasıl bileceğim? 15.10.2015 ten itibaren nafaka ne kadar olmuştur?

Nafakaya her yıl artış kararı verilmiş ise bu artış ceza mahkemesinden değil icra müdürlüğüne vereceğiniz bir dilekçe ile sağlanabilir.Dilekçenizde -eğer takip talebinde bu yöndeki artış bildirilmiş ise- artan miktarda nafakanın hesaplanmasını ve borçluya bildirilmesini isteyebilirsiniz.İcra müdürlüğü ilgili dönemi dikkate alarak hesaplama yapacaktır.

Artış oranınız nafaka kararında açıklanmıştır.

Bir avukattan destek almanız yararınızadır.