Mesajı Okuyun
Old 26-03-2016, 23:14   #13
Armağan Konyalı

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan 4434hukuk
sözleşme hükmünde 5'er yıllık uzama olacağı yazıyor.
-burada 10 yıllık süre dolduktan sonra uzama yılı 1'er yıl olarak mı işleyecek yoksa 5 yıl birden mi uzayacaktır?

-Kanun uzama yılı derken, sözleşme süresi bittiğinde ve yeni bir sözleşme yapılmadığında, kendiliğinden birer yıllık uzama süresini ifade etmektedir.

- Sizin sözleşmenizde her ne kadar 5 yıllık uzamalardan söz ediliyorsa da bu ifadeden ''uzama'' değil, 10 yıllık sözleşme süresi dolduğunda 5 yıllık ikinci bir sözleşme yapıldığı, daha sonra ise 5 yıllık üçüncü bir sözleşme yapıldığı anlaşılmalıdır.

''Kanun'un ifade ettiği 10 yıllık uzama süresi'' ise 10+5+5 yıllık sözleşmelerin süresi dolduğunda, 20 yıl sonra, birer yıllık uzamalar döneminde başlayacaktır ve 10 yıl daha geçince 30 yıl sonra sözleşmeyi bozma hakkınız doğacak diye düşünüyorum.

Alıntı:
evvelki cevaplarınız da kamu düzeni dediniz, kiralayan 347 gereği feshetmezse geçerli aksi halde kamu düzenine aykırılıktan geçersizdir dediniz.(4 nolu mesajınızda)
Yargıtay tarafından 5 yıllık sözleşmeler uzama süresi değil, yeni sözleşme sayıldığından, yeni sözleşme yapılması halinde birer yıllık uzama söz konusu olmayacağından, Yargıtay tarafından sözleşmeler geçerli sayılmakta ve uzama süresinin başlamasına engel olmaktadır.

Kolay gelsin.