Mesajı Okuyun
Old 21-03-2016, 17:19   #2
Engin YILMAZ

 
Varsayılan

İhalenin kesinlikle en düşük teklifi verene kalması gerektiği yönünde bir ilke bulunmamaktadır. İhale ekonomik açıdan en avantajlı teklifi veren şirkete verilir. Öte yandan teklif veren şirketin teknik şartnamede belirtilen mal/hizmeti teklif etmesi gerekir, aksi takdirde ihale dışı bırakılacağı muhakkaktır.
KİK somut uyuşmazlığı incelemekte, duruma göre elbette olayı değerlendirirken bir takdir kullanmaktadır.

Anladığım kadarıyla müvekkilinizin teklifi değerlendirme dışı bırakılmış. Dolayısı ile idarenin ve KİK'in görüşü teknik şartnameye uygun olmadıkları yönünde. Lehinize ve aleyhinize kararlar bulabilirsiniz. Zira burada bir ilkeden ziyade somut olaydaki malların teknik şartnameye uyup uymadıklarına ilişkin bir uzman incelemesi sonucu karar verilecek.
Yalnız dikkat etmeniz gereken bir husus var, KİK tıbbi mal alımlarında idarenin taleplerine dair daha titiz oluyor. Şöyle açıklayayım, bir inşaat işi için mal alım ihalesinde teknik şartnamede belirtilen özelliklerdeki ürünün biraz farklısını fakat aynı işi yapapnını teklif edip ihale dışı kalsaydınız itirazınız KİK tarafından kabul edilebilirdi, fakat iş tıbbi mal alım ihalelerinde biraz değişiyor, yasal bir dayanağı olmamakla birlikte sanıyorum iş sağlıkla alakalı olduğu için KİK de doktorlar hangi ürünü istemişlerse onu kullanabilsinler isiyor.