Mesajı Okuyun
Old 19-02-2016, 14:50   #3
Avukat2234

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan olgu
1- görevli mahkeme esas ilişkiye göre tüketici mahkemesi
2- kambiyo senedine ilişkin takipte itiraz sebepleri kısıtlı olup takibi kendiliğinden durdurmaz. İcra mahkemesine ancak imza, ödeme, kambiyo vasfı yoktur itirazı mümkündür. Diğer itirazlar için takip hitam olana kadar menfi tespit açılabilir.

3- tedbir için kararı mahkeme verir, %15 teminatın yatırılması halinde kasadaki paranın alacaklıya ödenmemesi şeklinde ara karar verir icra dosyasına gönderir. Bu aşama siz bakiye borcu da öderseniz dosya borcu tahsil edilmiş olacağından ayrıca haciz işlemi yapılmayacaktır. Mahkemenin tedbir kararının dosyaya ulaşmasından önce ödeme yaparsanız para alacaklıya aktarılabilir.

Cevabınız için teşekkür ederim.

1-) Daha detaylı bilgi vermem gerekirse, takibe konu bonodaki isim ile müvekkilimin ismi aynı ancak farklı kişiler(isim benzerliği), takibe konu bonodaki kişiye takip başlatılması gerekirken, aynı isimde olan müvekkile takip başlatılmış . Biz aslında aradaki tüketici ilişkisinin hiç olmadığını savunuyoruz. Bu durumda da tüketici mahkemesine gitmemiz gerekecek sanırım?

3-) Bu durumda önce mahkemeden kararı alıp sonra icra dosyasına para yatırmamız gerekecek anladığım kadarıyla. Peki mahkemenin tedbir kararını vermesi ne kadar sürecektir?