Mesajı Okuyun
Old 05-02-2016, 12:37   #2
detay82

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan yurdumsun ey ucurum
Değerli meslektaşlarıma iyi günler diliyorum.

"Paylı Mülkiyete Çevirme Davası"nda hatalı bir veraset ilamına dayanarak verilen karardan sonra bana başvuruldu. Toplam 43 mirasçı var, arazi 7.5 dönüm, birçoğunun payı yanlış hesaplanarak arazi paylı mülkiyete çevrilmiş.


Şimdi; veraset ilamının iptali davası açacağım ancak paylı mülkiyete çevrilme kararını da aynı anda temyiz etmem gerekiyor. Bunlar arasında bir sıra gözetmem yada temyizde bu davanın açılacağını belirtmem gerekir mi? Veraset ilamının iptalini ayrıca dava etmesem de, "temyiz neticesinde zaten bu durum düzeli" diye düşünsem doğru olur mu?


Son olarak da; ben varislerden 4'ünün vekiliyim, veraset ilamının iptali davasının dava masrafı ne kadar olur, talep etmem gereken makul vekalet ücreti ne olmalıdır? Değerli tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Veraset ilamının iptali davası, matbu harca tabi bir davadır. Ancak, tüm mirasçıları davaya dahil etmeniz gerekeceğinden, tebligat masrafları fazla olacaktır. İnternette ve uyapta hesaplama yöntemlerini görebilirsiniz. Ancak müvekkillerinizin fazlalığı, işin mahiyeti gereği, ayrıca belli bir tutar masraf avansı alın örneğin 500 TL.

Ben yerinizde olsam, veraset ilamının iptali için dava açar, temyiz ederken de bu davanın bekletici mesele yapılmasını söylerdim.

Ücret olarak da, ortaklığın giderilmesi davası için en azından peşin 10.000 TL, mirasçılık belgesinin iptali davası için de 7.000 TL isteyiniz (Çıtayı her zaman yüksek tutun!) . Daha sonra pazarlık yapılacaktır, ama hemen inmeyin biraz kendinizden bahsedin tok ve emin bir ses tonu ve vücut diliyle, toplamda 10.000 TL-13.000 TL ücret alabilirseniz iyidir.