Mesajı Okuyun
Old 27-01-2016, 15:23   #1
Av. Sevil Koyuncu

 
Varsayılan kat karşılığı inşaat sözleşmesi - tapu iptal tescil

Merhaba Sayın Meslektaşlarım,

Müvekkilimizin alacaklısı olduğu bir dosyadan İİK m 94/2 ye göre yetki belgesi alarak müteahhit olan borçlunun kat karşılığı inşaat sözleşmesi gereğince hissedarlar hakkında tapu iptal ve tescil davası açmayı düşünüyoruz. Aşağıda yazılı konular hakkında bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler

1- Tapu iptal tescil davasında harca esas değer, yetki belgesinde yazılı borç miktarı mı olmalıdır? Yoksa kısmi açarak gelecek bilirkişi raporuna göre ıslah edebilir miyiz?

2- Öncelikle ihtiyati haciz mi yoksa ihtiyati tedbir mi talep edilmelidir? İhtiyati tedbir talepli açılacak davada dava eğer kısmi açılırsa kısmi değer üzerinden mi teminat yatırmamamız mı gerekir? Yoksa teminat yatırmadan ihtiyati tedbir kararı verilir mi? Yerleşik uygulamalar nasıldır?

3- Dava yalnızca tapu malikleri adına mı açılacaktır? Borçlunun davada taraf olarak gösterilmesi zorunlu mudur?

4- Davalı olarak gösterilen tapu malikleri davayı kabul ederse, inceleme yapılmaksızın davanın kabulüne karar verilir mi yoksa esasa girilerek taşınmaz değerleri üzerinden harcın tamamlanması istenir mi?

5- Davanın kabulü için inşaatın tamamlanması şartmıdır? yoksa sözleşmede yazılı koşullar nedeniyle ve hali hazırda müteahhit tarafından 3. kişilere de satışın yapılmaya başlandığı düşünüldüğünde davanın kabulüne karar verilir mi?