Mesajı Okuyun
Old 20-01-2016, 15:41   #4
butterfly

 
Varsayılan

Sevgili meslektaşım;

1) Karşı tarafın ZMSS'nı yapan şirkete tüm evrakları bir dilekçe ekinde yollayın. Bu dilekçenizde destekten yoksun kalma tazminatı istediğinizi belirtin. Nüfus aile tablosu ile veraset ilamını eklemeyi ve gönderdiğiniz evrakların ( kaza tespit tutanağı, ifadeler vs. ) savcılık dosyasının tamamını savcılıktan aslı gibidir onaylı suretiyle yollayın.

2) Bekleyin. Kargonuz ulaştıktan sonraki 4-5 gün içinde sigorta şirketinin call centerını arayın. Dosya numaranızı alın.

3) Online hasar sorgulama kısmından dosyanızı takip edin. Yaklaşık 10 gün içinde kendi bünyelerinde bulunan aktüerlere yaptırdıkları hesap üzerinden size bir ödeme yapacaklar.

4) İbraname yollacak size. Gelen ibranameye "Fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydı ile" şerhi düşüp imza atabilirsiniz. Makbuz hükmünde.

5) Paranızı aldınız. HUKUKÇU bir aktuerya hesabı yapan bilirkişiye hesabı inceletin. Bu hesap üzerinden eksik kalan bakiye için dava açın. Sigorta şirketi, araç sahibi ve sürücü müştereken ve müteselsilen sorumlu. ANCAK, sorduğunuz manevi tazminat kısmı sigorta şirketinin sorumluluğunda değil. Araç sahibi ve sürücüden de ayrıca manevi tazminat talep edin.

Kolay gelsin.