Mesajı Okuyun
Old 19-01-2016, 21:32   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Davanın reddini istemişsiniz dava reddedilmiş. Hangi gerekçe ile temyiz edeceksiniz?

Kendi haklı sebeplerinizle yeni bir dava açabilirsiniz. Ayrıca bu reddedilen boşanma davasında verilen tedbir nafakası karar kesinleşene kadar sürer. Kararın kesinleşmesi ile ortadan kalkar. Kararı eşiniz temyiz ederse, temyiz sonuna kadar tedbir nafakası almaya devam edersiniz.

Her iki tarafın temyiz etmediğini böylelikle kararın kesinleştiğini düşünürsek siz boşanma talebiniz olmadan da yeni bir dava ile çocuklar ve kendiniz için sadece tedbir nafakasına karar verilmesini isteyebilirsiniz. Yine çocuklarınızın geçici velayetlerini de talep edebilirsiniz.

Boşanma davası açarsanız da, yine tedbir nafakası, bu nafakanın boşanmaya karar verilmesi ve kesinleşmesi halinde iştirak ve yoksulluk nafakaları olarak devamını, çocukların velayetlerini, kendiniz için manevi tazminat, maddi tazminat taleplerinde bulunabilirsiniz. Dava süresince evden ve ev eşyalarından sizin ve çocuklarınızın yararlanması için tedbir kararı verilmesini de isteyebilirsiniz.

Evlilik birliği içinde edinilen mal varsa, mal rejimi tasfiyesi ve katılma payı alacağı ve eğer şartları varsa katkı payı alacağı isteminde bulunabilirsiniz.

Daha fazlası bir avukattan doğrudan destek alınız. Davanızı bir avukatla takip ediniz.

Saygılar