Mesajı Okuyun
Old 14-01-2016, 23:20   #1
abuj

 
Varsayılan İşçi Alacak Davası

Sayın meslektaşlarım müvekkiller, işverence zorlayıcı sebep gerekçe gösterilerek işten çıkartılmıştır. Zorlayıcı sebep ise şudur; işveren devletten aldığı ihale ile işi yapmaktadır ancak işverene ihale ile verilen iş işverenin onayı alınmadan sona erdirildiğinden işveren iş ve maddi kayıp yaşamakta ve buna bağlı olarak müvekkilleri tazminatsız olarak işten çıkarmaktadır. Bunun üzerine müvekkiller işverene ihtarname göndererek tazminatlarının 1 ay içerisinde kendilerine ödenmesini istemiştir.
1) Müvekkiller ihtarname ile işverene 1 ay süre vermiş olmalarına rağmen verilen 1 aylık süre beklenmeden işçi alacak davası veya işe iade davası açabilir miyiz?
2) İşverence dayanılan gerekçe zorlayıcı sebep görülüp müvekkillerin işten çıkartılması konusunda haklı sebep sayılır mı?
3) İşe iade davası açabildiğimizi varsayarsak işçilerin dava açıldıktan sonra başkaca bir işyerinde çalışmaya başlamaları açılan davayı veya çalışmaya başlanılan yeni işlerini etkiler mi?
4) Davayı açabildiğimizi varsayarsak, davayı belirsiz alacak davası olarak mı yoksa kısmi dava olarak mı açmamız gerekir.