Mesajı Okuyun
Old 31-12-2015, 13:51   #3
Av.mehmet.av

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Selim Balku

İşçi madem işi bırakmış neden devamsızlık düzenlerler onu da hiç anlamış değilim.

Sizin olayınızda, işveren işçiyi işe çağırmamışsa veya mazeretinin olup olmadığını sormamışsa, buna rağmen devamsızlık tutamaya devam etmişse, akdi feshini devamzsılıkla ispatladığını söylemek güç olacaktır.

Mutlu Yıllar...
Sayın Balku;
Paylaşımınız için teşekkür ederim.
İşçinin işe bıraktığı durumlarda devamsızlık tutanağı düzenlenmemesi gerektiği yönündeki fikrinize katılmıyorum. Aksi durumda işveren hangi haklı gerekçeyle işçinin iş akdine son verecektir.
Olayımızda müvekkile gönderilmiş bir ihtar var, şu kadar süredir işe gelmiyorsunuz. Gerekçesi var ise belgesi ile birlikte 6 iş gününde bildirin diye ihtar göndermiş. Ancak 6 iş günlük süre dolmadan, iş sözleşmesinin devamsızlık nedeniyle(6 günlük sürede cevap vermediniz ve belgelendirmeniz gerekçesiyle) sözleşmesini fesh ettiğini bildirmiştir.
2 haftalık devamsızlık tutanağının müvekkil lehine delil olacağını düşünmemdeki amaç;
1- Bir işverenin kanunen 2 iş günü devamsızlık halinde iş sözleşmesini fesh etme hakkı varken, 2 haftalık devamsızlık tutanağından sonra iş akdinin feshinin hayatın olağan akışı ile örtüşmeyeceği,
2- 2 hafta boyunca tüm tutanak tanıklarının aynı olması. Bu tanıklardan hiçbiri bu 2 haftalık süre zarfında hafta tatili kullanmamış olmaları hayatın olağan akışına aykırı olacağı düşüncesi,
3- Müvekkilin kullanacağı hafta tatili günleri için de devamsızlık tutanağı tutulmuş olması.