Mesajı Okuyun
Old 31-12-2015, 13:24   #2
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Admin
Mobil cihaz kullanımı giderek arttığı için, sitemizi mobil cihaz kullanarak ziyaret eden ziyaretçi sayımızda da her geçen gün artış oluyor. Türk Hukuk Sitesinin mobil cihaz uyumluluğunu arttırmak ve küçük ekranlı cihazlarda daha rahat okunmasını sağlamak için siteye bir "mobil uyumlu görünüm" ekledik. Bu görünüm esas olarak normal görünümümüzden çok farklı değil ancak ana sayfa, forum konu sayfaları gibi ekranlarda görüntünün sağ sola taşmadan küçük ekranlara sığması ve böylece daha okunabilir olması için gerekli bazı ayarları içeriyor.

Bugünden itibaren Türk Hukuk Sitesini bir mobil cihazla (örneğin cep telefonu) ziyaret ederseniz, sitemiz bunu otomatik algılayacak ve görüntüyü cihazınızın ekranına sığması için biraz daha farklı bir sunumla size gösterecektir. Normal bir bilgisayar kullandığınızda ise, her zamanki görüntümüz sizi karşılayacaktır. IPAD kullanıcılarına ise görüntümüz bilgisayar kullanımı gibi normal görüntü şeklinde sunulacaktır.

Eğer sitemizin bu otomatik algılamasını değiştirmek isterseniz, her sayfanın en alt sağ köşesinde göreceğiniz [MOBİL GÖRÜNÜM] veya [MASAÜSTÜ GÖRÜNÜMÜ] linklerine tıklayarak görüntülenme şeklini değiştirebilirsiniz. Bu şekilde bilgisayar kullansanız dahi, mobil görüme geçmeniz veya cep telefonu kullanırken normal görüntüde kalmanız mümkündür. (Bu görünüm değiştirme kullanabilmeniz için bilgisayarınızın/mobil cihazınızın sitemizin gönderdiği çerez (cookie)leri kabul ediyor olması gerekmektedir).

Mobil görünüm küçük ekranlara sığması için bazı bölümlerde eksilmeler içerdiğinden, mobil cihaz kullandığınız zamanlar dışında siteyi masaüstü görünümü ile dolaşmanızı önermekteyim.

Şu aşamada sitemizin her sayfası mobil görünüme uyumlu değilse de büyük bir kısmı (özellikle de önemli içerik barındıran sayfaları) şu anda mobile uyumlu hale gelmiştir. Buna göre site ana sayfamız, forum ana sayfamız, şerh ana sayfamız, kütüphanemizdeki makaleler, tüm forumlarımız ve forum konularımız ile tüm şerhlerimiz mobil görünümle uyumludur.

Bu konuyla ilgili bir sorunla karşılaşırsanız bu başlık altından veya Site ve Forum Yöneticileriyle iletişim forumunda bir konu açarak bize bildirmenizi rica ediyoruz.
Çok teşekkürler, denedim, gayet kullanışlı olmuş.