Mesajı Okuyun
Old 25-12-2015, 18:09   #2
Av.mehmet.av

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan zlm
Merhabalar ;
İşçi tarafından noter aracılığı ile işyerine yıllık ücretli izinlerinin kullandırılmadığından bahisle haklı sebeple iş sözleşmesini feshettiğini kullandırılmayan yıllık izin ücretinin ve kıdem tazminatının ödenmesini içerir ihtar gönderilmiş. Ertesi günde işe gitmemiş.
İşyeri tarafından da yıllık izin ücreti ödenerek ihtara cevap verilmiş 3 gün içinde işyerine gelerek işe devam etmesi aksi halde devamsızlık nedeni ile işverence feshedileceğine dair ihtar gönderilmiştir.
işçinin yıllık izin haklarının kullandırılmamasından kaynaklanan haklı fesihi ihtarı sonrası yıllık izin alacağının ödenerek işe dönmesi devamsızlıktan işverence sözleşmenin feshedileceği ihtarı ile cevap verilmiş ise de işçinin haklı sebeple fesih ettiğinden işçi ihtarında kıdem tazminatı talep ettiğinden dava yolu ile kıdem tazminatı hakkının olduğuna işverence yıllık izin ücretinin ödenmiş olmasının kıdem tazminatı bakımından dava açılmasına engel olamayacağına dair bu hakkının devam ettiğine dair yargıtay kararı aramaktayım.
Teşekkür ederim.
Meslektaşım,
Müvekkiliniz fesih ihtarnamesi göndermekle zaten sözleşmeyi fesh etmiş. Fesih nedeni de haklı gözüküyor. Sözleşmenin fesh edilmesinden sonra izin ücretinin yatırılması sona erdirilen sözleşmeyi tekrar canlandırmayacaktır. İşverenin devamsızlıktan dolayı işten çıkarma ihtarının bir önemi yoktur. Zaten sözleşme sona ermiştir.