Konu: uzmanlaşma
Mesajı Okuyun
Old 17-03-2007, 16:32   #5
Ramazan Dönmez

 
Varsayılan

Sayın Zafer Çoban,
Henüz bir son sınıfı öğrencisi olmama rağmen, bu konuda görüşlerimi bildirmekte yarar gördüm, umarım yardımcı olur.

Öncelikle tercih etmek istediğin alanlarla ilgili yorum yapmak isterim: Deniz Ticareti konusunda Türkiye'de iş yapmanın zor olduğu kanısındayım. Türkiye Avrupa'da bir kara taşımacılığı devi, Deniz taşımacılığında ise Yunanistan. Armatörlerle ailesel/bireysel ilişkin var ise veya lisansüstü düzeyde kendini geliştirirsen bu alanda kendini tatmin edebilirsin kanımca.

Uluslararası hukuk alanında ise yine lisansüstü eğitimin faydalı olacağını, özellikle yurtdışı eğitimin faydalı olacağını düşünüyorum. Türkiye'de uluslararası çapta hukuk bürolarıyla partnership ilişkileri içerisinde olan hukuk büroları var, oralardan daha fazla bilgi alabilirsin.

Uzmanlaşmak ne kadar gerekli olur sorusuna gelince: Bir alana tamamen hakim olmak her şeyden az bilgi sahibi olmaya yeğdir. Ancak bir avukatın her alanda belli bir miktar bilgisi olması gerektiği kanısındayım. Örneğin; taşınmazın aynına ilişkin bir dava kazanıldı, işgal bedeline hak kazanıldı diyelim. Bu konuda uzmanız ve işimizi layığıyla yaptık. Peki mahkemeden aldığımız ilamı çerçeveletip duvara mı asacağız yoksa icraya mı koyacağız? Yani İcra'yı da bilmek gerekecek.

Avukatlık mesleğini icra ederken uzmanlaşmanın en iyi yolu ortak sayısının fazla olduğu bir hukuk bürsounda çalışmak olduğu kanısındayım. Yakinen tanıdığım kişilerden gördüğüm budur. Çok iyi bir Ceza Hukukçusu o büronun sadece Ceza davaları ile ilgileniyor, diğer işler ile o alanlarda uzman olan avukatlar.

Umarım bir miktar ışık tutmuşumdur yolunuza.
Kolay gelsin.