Mesajı Okuyun
Old 15-12-2015, 14:00   #1
Mehmet Uslu

 
Varsayılan Uyuşturucu madde ticareti, teknik takip ile dinleme

Merhaba, herkese iyi çalışmalar!
Elime yeni geçen bir dosyada, müvekkil hakkında mahkeme teknik takip kararı vermiş ve dinlemelerde müvekkili arayan kişilerin, şifreli kelimeler aracılığıyla uyuşturucu madde istedikleri gözüküyor. Dinlemeye takılan, müvekkili arayan şahıslardan 2 tanesi, müvekkilimin uyuşturucu madde satışı yaptığını bildiklerini/duyduklarını beyan etmişler. Fakat bunun haricinde müvekkilin üzerinde ne yüklü miktarda ne de uyuşturucu ele geçirilmiş; evinde yapılan aramada hiçbir suç unsuruna rastlanmamış.
Müvekkil, sadece 1 kere üzerinde uyuşturucu madde ile yakalanmış, yakalamada yaklaşık 1gr'ın altında "bonzai" ele geçirilmiş. Onu da müvekkil polislerin üzerinde suç unsuru var mı sorusu üzerine, kendi rızasıyla "kişisel kullanım" için üzerinde bulunduğunu belirterek teslim etmiş.

Sorum şu, birkaç gündür Yargıtay kararlarını araştırıyorum fakat durumuma uygun bir karar bulmakta zorlandım. İfadesi alınan ve müvekkili satıcı olarak niteleyen kişilerin iddiaları haricinde, müvekkilin satıcı olduğunu gösteren herhangi bir delil yok. Kişisel kullanım sınırlarını da inceledim, o konuda da bir sıkıntı yok. Ne alışveriş sırasında bir suçüstü var ne de uyuşturucu ticaretini gösteren miktarda uyuşturucu, bu benim ilk ceza davam ve yol gösterici yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler!