Mesajı Okuyun
Old 25-11-2015, 14:00   #2
Av.mehmet.av

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan yurdumsun ey ucurum
Herkese iyi günler diliyorum.. 1.5 yıl süren bir evliliğin boşanma davasının başlangıcında altınlar talep edilmiş ve harcı da yatırılmış. Davalı koca da evlenmeden önce aldığı bu evin kalan parasını düğün takılarından verdiğini itiraf etmiş. Ama dava açmadan önce de evi başkasına devretmiş. Şimdi karar duruşmasına çıkmak üzereyiz. Acaba bu aşamada, "kişisel mal varlığının iadesi ve katılma alacağı" davasına konu etmek için altınlarla ilgili talebimizin atiye bırakılmasını isteyebilir miyiz? Amacım; düğündeki paralarla evin alındığına dayanarak hak sahibi olduğumuzu gösterip satışın muvazaalı olduğuna dair dava açabilmek.

Eğer bunu yapamazsak, bu evin muvazaalı satışının iptalini istemek gibi bir hakkımız mevcut olur mu? Çok teşekkür ederim..
Taraflar arasında düzenlenmiş bir mal rejimi sözleşmesi yok ise evlilik tarihinden önce taraflara ait olan mallar mal paylaşımına dahil edilmemesi gerekir. Ancak ilgili ev üzerinde bir iyileştirme var ise ve bu iyileştirmede müvekkilinizin de katkısı var ise buna yönelik bir talebi olabilir.
Bunun dışında satışı yapılan ev için tapu iptal davası açmanızın bir yararı olmayacaktır diye düşünüyorum. Çünkü ilgili ev edinilmiş mal rejimine dahil olsa dahi müvekkiliniz o ev üzerinde mülkiyet iddiasında bulunamayacaktır. Sadece evin değerinin yarısını talep edebilecektir.