Mesajı Okuyun
Old 24-11-2015, 15:18   #2
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Alıntı:
merhabalar. Bir müvekkilimin boş olan arsasına ENERJİSA hiçbir ilem yapmadan yüksek gerilim hattı direği dikmiştir. Müvekkilin dilikdikten sonra haberi olmuş Bu konuda yapabileceğim ilemler nelerdir ? Şimdiden teekkür ederim.
Sayın EREN D;

Özel bir kuruluş tarafından -anlaşıldığı kadarıyla- yasal girişimde/tebliğde/teklifte vs. bulunulmadan gerçek kişiye ait taşınmaza bir nev'i irtifak tesis edilmiştir.

Dolayısıyla "mülkiyete tecavüz" olgusundan bahsetmek mümkün görünmektedir. Zira kamulaştırma vb. yasal gibi bir işlem söz konusu olmaksızın, üstelik özel bir kuruluşun, kamu yararı bulunsa dahi böyle bir tasarrufta bulunamaması gerekir.

Öncelikle firmaya hitaben göndereceğiniz ihtarnamede hangi yasal dayanakla böyle bir girişimde bulunduklarını sormalı, tanıyacağınız süre içinde yanıt alamaz ya da olumsuz yanıt alır iseniz yasal yollara başvuracağınız hususunu ihtar etmeniz gerektiği düşüncesindeyim.

İzlenebilecek yasal yollara ilişkin değerlendirmenin ihtarname sürecinden sonra yapılmasının daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim.

Saygılarımla..