Mesajı Okuyun
Old 06-11-2015, 13:08   #5
serkankagan

 
Varsayılan

Tebligatın kimlere nasıl ve ne şekilde yapılacağı hususları Tebligat Kanununda belirtilmiştir. Somut olayda, tebligat işleminden ziyade "hukuksal durumu öğrenme, muttali olma" durumu mevcuttur.Savcılık makamı ile karşı tarafın hamalların işe başladıktan sonra kendilerine sunulan mahkeme kararına rağmen işe devam ettiklerinden bahisle suç işledikleri iddia olunacaktır. Burada tebligat aranmaz, "hukuksal ihtilaflı duruma vakıf-muttali olma" durumu aranır. Bu bakımda, tebligatın usulsüzlüğüne dair savunmaya itibar edilmesinin olasılığını düşük görüyorum.

Ancak, eş hakkında uzaklaştırma kararı verilmesi ile diğer eşin güvenliği amaçlanmaktadır.Ortak konutta eşlerin kişisel ve müşterek mülkiyetine konu eşyaların olması doğaldır ve mahkemece bu hususta ayrıca bir hüküm verilmemiş ise hakkında uzaklaştırma kararı verilen bizzat olmasa da(mahkeme kararının gereği) temsilcileri vasıtasıyla mülkiyeti kendisine ait eşyaları talep edebilir. Bu husus ise ceza hukukunun değil mülkiyete dair özel hukuk kurallarının uygulama alanında olacaktır.
Medeni Kanunun Mülkiyet ve Aile Hukukuna dair normları ile Borçlar Kanununun Vekalete ilişkin normlarını inceleyerek savunmada bulunmanızı tavsiye ederim.