Mesajı Okuyun
Old 06-11-2015, 09:14   #2
Av.mehmet.av

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av_my
Sayın meslektaşlarım müvekkilin babasından kalma taşınmazda ortaklık giderilerek satış yapıldı ve neticeten taşınmaz mirasçı müvekkilimiz tarafından alınarak adına tescil yapıldı. Taşınmaz içerisinde halihazırda 5 yılllık bir kiracı oturmakta. Bu kiracı ile muris arasında 5 yıl önce akdedilen bir kira sözleşmesi mevcut.

-Bu taşınmazda İİK 135'e göre tahliye mümkün olabilir mi? Madde içeriğinde borçlu ve işgalciden bahsedilmiş. Bu kişi ise murisin kiracısı. Dolayısıyla sözleşme bizide bağlar mı?

-Eğer İİK 135'e göre tahliye edilemez ise nasıl bir yol önerirsiniz? Saygılar...
İİK 135'in burada uygulama alanı yoktur. Normalde kiraya veren öldükten sonra sözleşmeye mirasçılar taraf olarak devam ederler ve kiraya verenin ölümü tahliyeyi gerektirmez.
Ancak sizin olayda ortaklığın giderilmesi davası açılmış ve söz konusu yer bu dava sonucunda aynı zamanda mirasçı olan müvekkiliniz tarafından satın alınmış.
Burada müvekkilinizi mirasçı olarak değil de satın alan 3. kişi gibi düşünebiliriz bence yada bu konuda biraz daha araştırma yapmak gerekebilir. Bu durumda 1 ay içinde ihtarname çekip tahliye durumunu bildirebilirsiniz.
Yada müvekkilinizin veya çocuklarının o eve (oturmak için) ihtiyacı var ise ihtiyaçtan dolayı tahliye etmesi için önce bir ihtarname çekersiniz. Kira dönem sonu gelince çıkmazsa dava açarsınız.
Tabi her durumda kiracıya yeni malikin bir ihtarname ile artık kiraya verilen yerin kendisinin olduğunu ve kira bedelini belirteceği hesaba yatırmasını istemenizde oldukça fayda var.