Mesajı Okuyun
Old 15-10-2015, 15:29   #1
Bukowski

 
Varsayılan Kamulaştırmasız El Atma Davasında Islah Sorunu Çok Acil!!

Sayın meslektaşlarım;
İdare Mahkemesinde kamulaştırmasız el atma davası açtım belediyeye karşı. Bedeli de 50.000 TL olarak belirledim. Fazlaya ilişkin hakları saklı tuttum. Bilirkişi raporu geldi. 1 buçuk milyon. Ama biz bu taşınmazın bedelin çok daha yüksek olduğunu biliyoruz rapor fahiş hatalar içeriyor bunları da tek tek açıkladım ve yeniden ek rapora gitsin dedim. Karşı taraf da raporu kabul etmemiş tekrar rapor istemiş. İtirazlarımızın üzerinden 2 ay geçti. Hakim duruşma günü vermiş karar açıklanacak demiş. Ama ara karar yok. Yani muhtemelen rapordaki bedel üzerinden karara çıkacak. Şimdi sormak istediğim husus şu :

- Ben bu davayı duruşmadan önce rapordaki 1 buçuk milyon üzerinden ıslah etmeli miyim?
- Eğer hakim duruşmada başka bir bedele hükmederse ne olacak? Örneğin daha düşük bir bedele hükmetti. Aradaki fark kadar karşı vekalet ücreti çıkacak öyle olursa.
- Ve en önemlisi: Ben bu bedeli rapordaki meblağdan ıslah edersem ve hakim de o rapor üzerinden karara çıkartırsa, ben bu dosyayı temyiz ettiğimde Danıştay'dan yüzde seksen bozma gelecek ve yeniden yargılamada örneğin 2 milyon çıktı. Ben bir kere zaten 8 buçuk milyon üzerinden ıslah ettiğim için ikinci kere ıslah edebilecek miyim?
Ne yapacağımı bilemedim. Yardımcı olabilir misiniz sevgili meslektaşlarım. Benzer bir şey yaşayanınız var mı?