Mesajı Okuyun
Old 16-03-2007, 16:30   #1
ad-hoc

 
Önemli Ayipli Mal ÜstÜne Uygulamadakİ Sikintilar

1.Ayıp iddiası ile satıcıya malı iade etmek istediniz fakat satıcı malı geri almadı, yapılması gereken sizce nedir?
2.Malı iade alan satıcı, malı teknik servise göndereceğini belirtti ve teknik servis raporuna göre malın ayıplı olmadığı kanaatine varıldı, bu durumda ne yapmak gerekir?
Özellikle bilgisayar alım satımlarında piksel konusunda bazı sıkıntılar yaşanmaktadır. Normal şartlarda 3-5 birim arasa hata uluslararası standartlara göre normal addolunmaktadır. Fakat şöyle bir durum karşısında tüketici haklı mıdır neden: Tüketici bir bilgisayar alıyor, ilgili mühendislere gösteriyor ve mühendisler piksel sorunu olduğunu belirtiyorlar, bilgisayar satıcının teknik servisine gönderiliyor, kusurun uluslararası standartlar dahilinde olduğu belirtiliyor. Fakat bu standartlardan malın hiçbir yerinde katalogunda vs bahsedilmiyor. Kaldı ki, bu standartlar alacağı her bilgisayar için de geçerli. Bu durumda tüketici malın iadesi yoluna gidebilir mi?
3. Ayıplı olduğu iddia edilen malı kredi kartıyla satan satıcı, malı iade alması durumunda, aradan uzun süre geçtiğinde kredi kartı işleminin iptali konusunda bankalarla sıkıntı yaşamakta, bankalar satıcıların iddialarını kabul etmemektedir. Bu durumda ne yapılmasını tavsiye edersiniz?