Mesajı Okuyun
Old 02-10-2015, 12:57   #18
siloos

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Suat Ergin
Aşağıdaki linkte yer alan, 7.mesajda "kira tespiti" "kira artırımı" ve "uyarlama" davalarını ayrıntılı bir şekilde açıklamışım.

http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=11475

Soru: Kira kontratındaki "kira süresi" 10 yıl mı? Ne zaman başladı? İhtarnamede ne talep ettiniz?


Sayın Ergin;
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.

Devamla benim elimdeki olay şu : Kira başlangıç tarihi 20.10.2010, kira süresi de 10.

Ancak her yıl sözleşmede belirtilen oranlarda artış yapılmışsa da artık mevcut kira mecurun bulunduğu konuma göre çok düşük kalıyor.

Bende bu sebeple 10.09.2015 tebliğ tarihli bir ihtarname yollayarak bedelin çok düşük kaldığını, kira bedelinin ..TL olması gerektiğini, kabul edilmez veya artış kadar kira yatırılmazsa dava açacağımı ihtar ettim.

Benim talebim yeni kira yılından itibaren yani 20.10.2015 den itibaren ihtarnamede belirtilen rakamın yatırılmasını sağlamak. İhtarname cevap vermediler, kiracıyı aradım (büyük bir market zinciri) geri dönüş yapmadılar. Yani dava açmak zorundayım.

Sizin gönderdiğiniz linkteki açıklamaları okudum. "5-10 yıllık kira sözleşmelerinde kira döneminden söz edilemeyeceği için kira tespiti yoluna gidilemez." diyor.

O zaman somut olaya göre, uyarlama davası açacağım sanki?
Sabrınız ve cevabınız için şimdiden tekrar teşekkür ederim. Sanıyorum aslında çok basit olan bir konu bana nedense pek karışık geliyor. :S