Konu: Yağma
Mesajı Okuyun
Old 18-09-2015, 06:23   #5
Cumhur Okyay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.mustafaugur
Ustadim oncelikle cevaplariniz icin tesekkur ederim.
Kollukca yakalanma nedeni magdurlarin sikayetci olmasi ancak magdurlar soz konusu şikayeti arkadaslarinin telefonlarini almasi nedeniyle renci olduklari için yapıyorlar.Gerek mağdur ailelerinin gerekse sscnin aileleri aile dostular.
Tck 150 den bahsetmişsnz ancak olayda bir hukuki iliski yahut alacak-verecek söz konusu degil nasil nitelendirdiginizi merak ediyorum açıkçası.
Ayrica soruda belirttigim ceza miktarinin alt sinirdan uygulanmasi,yas küçüklugu ,etkin pismanlik takdiri indirim gibi sanik lehine olan hususlar ve ertelemenin 18 yasinda kucukler icin 3 yildan asagi olması gibi bir durum soz konusi iken muvekkilin tutuklu kalmasi hukuka uyarliligi bulunmakta midır?
Telefondan yazdigim için imla hatasi yahut devrik cumle kurmus olabilirim.cevaplariniz icin tekrardan teşekkür ederim ustadim.

Sorunuzda kullandığınız " kendilerinden olan alacağını almak amacıyla cep telefonlarını alıyor" ibaresini, sanığın, mağdurda olan bir alacağını tahsil etmek amacıyla fiili işlediği ve bunun da bir hukuki ilişki olduğu şeklinde değerlendiriyorum.
Dosya münderecatını ve hâkimin gerekçesini bilmemek ve fakat anlattığınız somut olaydan hareketle, müvekkilinizin tutuklanmasını ve tutuklu kalmasını yargısal uygulamalar muvacehesinde, hukuka uygun olmadığını düşünüyorum. Mahkemesinden, yukarıdaki gerekçelerinizi de ileri sürerek, sanığın salıverilmesini, bir daha isteyin derim...
Saygılarımla... Kolay gelsin...