Mesajı Okuyun
Old 15-09-2015, 15:35   #1
neslihan_

 
Mutsuz benzer olay

Olayı daha dün görüşmeye gelen müvekkilimden dinledim. Dava açacağız. Ancak beni düşündüren konular var;
Olay şöyle çok da genç olmayan müvekkilim muayene olmak amacıyla özel bir muayenehaneye gidiyor. Yanında kardeşi de var. Müvekkilim muayene başlamadan kendisinin takıntılı olduğunu, bunun için tedavi de gördüğünü söylüyor.
Muayene sırasında doktor hymenin yırtılmasına sebep oluyor. müvekkilim duyduğu acıdan dolayı böyle olduğunu düşünüyor. bunu doktora söyleyince doktor herhangi bir problem olmadığını söyleyip, herhangi bir doküman da vermeden gönderiyor müvekkilimi. Müvekkilim kanama olması nedeniyle tekrardan gittiğinde de geçiştiriliyor.


1. Muayene sırasında hekim asistan, müvekkilim ve müvekkilimin kardeşi odada bulunuyor. İspata yeterli olabilir mi sizce?
2. Müvekkilim o günden bugüne kadar bikrin izale olduğuna dair rapor almak istedikçe hiçbir doktor buna yanaşmadığından olayın üstünden biraz zaman geçmiş oldu. Doktorlar ne hakla, hangi hukuki gerekçeyle rapordan ve muayeneden kaçınabilirler? (Müvekkilim ergin bir kadın)
3. Dava Tüketici mahkemesinde açılır diye bir kanaate vardım ama asliye hukuk da olabilir diye bir tereddütüm var. sizlerin de fikrini rica ederim


Saygılar,