Mesajı Okuyun
Old 04-09-2015, 14:12   #4
myilmaz

 
Varsayılan

Benim bildiğim kadarıyla bu durumda imzalardan birinin müvekkilinizin kendi şahsı adına diğerinin de şirket adına atıldığı yönünde değerlendirme yapılacaktır. Hatta bu hususta yargıtay kararları olduğunu da hatırlıyorum.

Yukarıdaki mesajınızda Müvekkilinizin Eylül 2014 tarihinde şirketten ayrıldığını, alacaklının ise senede tanzim tarihi olarak Nisan 2015 tarihini attığını yazmışsınız. Bu durumda -diğer detayları bilememekle birlikte- çok yüksek ihtimalle şirket açısından takip iptal edilecek ve dosyayla müvekkilinizin tek başına boğuşması gerekecektir.

Kayıtsız şartsız borç ikrarı söz konusu olduğundan maalesef şansınız oldukça düşük görünüyor. Peki senet üzerinde nakden mi yoksa malen mi yazıyor? Eğer malen yazıyorsa, bu durumda alacaklı firmanın senedi ticari defterlerine işlemiş olması ve sözde senet konusu "mal"a istinaden fatura ve/veya sevk irsaliyesi düzenlemiş olması gerektiğini ileri sürebilirsiniz. Bu durumda açacağınız menfi tespit davasında bu hususları araştırtarak belli diğer bir takım yan delilerle beraber takibin iptalini sağlayabilirsiniz.