Mesajı Okuyun
Old 31-08-2015, 14:40   #23
Av. Duygu T

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.mehmet.av
Üstadım teşekkür ederim,
Ancak icra müdürünün satışın durdurulmasına karar veremeyeceğini düşünüyorum. Sizin fikrinize dayanak bir karar var mıdır acaba

Mehmet Bey,
Haczedilmezlik şikayeti, icra mahkemesi tarafından durdurulması yönünde bir karar verilmediği müddetçe takibi durdurmaz. Zira İİK m. 22 hükmünde açıkça “şikayet, icra mahkemesince karar verilmedikçe icrayı durdurmaz” denmektedir. Dolayısıyla şikayete rağmen şikayet konusu işleme bağlı olarak yapılacak işlemlerin de icrasına devam edilir.
Ancak her ne kadar icra işlemlerine devam edilse de, taşınmazın satışının ileride telafi edilemeyecek zararlar doğurabileceği göz önüne alınarak şikayeti incelemekle görevli icra mahkemesinin şikayete konu işlemin icrasının durdurulmasına karar verebileceği 22.maddede düzenlenmiştir. Buna göre, icra mahkemesi, şikayeti ileri sürenin talebi üzerine veya kendiliğinden işlemin icrasının durdurulmasına karar verebilir.

Sizin açtığınız şikayet davasında icra hukuk mahkemesi tensip zaptı ile satış işlemlerinin tedbiren durdurulmasına şeklinde karar vererek icra müdürlüğüne bildirmeliydi. Eğer mahkemenin bu yönde bir kararı yoksa siz kendiniz bir beyan dilekçesi yazarak, ileride telafisi güç durumların ortaya çıkabileceğinden bahisle, tedbiren satış yapılmaması için icra müdürlüğüne yazı yazılmasını talep edin.