Mesajı Okuyun
Old 10-08-2015, 21:01   #4
Av. Nevzat Yağız

 
Varsayılan

Mütahit zaten tacir, müvekkilinizin de 4 adet daireyi oturmak için almadığı kabul edilebilir bir gerekçe, bu yüzden müvekkilinizin bunları satın aldıktan sonra satıp kar etme, yani elindeki para ile yatırım yaparak kar etme amacı var gibi bir durum kabul edilebilir bir düşünce olduğundan, bence ticari bir iş, yani tüketici mahkemesi görevsizlik kararı verir gibi görünüyor.

Ayrıca ödediğiniz paranın iadesini talep edeceğinizden bence tamamını gösterin dava dilekçenizde, zira göstermeseniz bile davanın devamında hakim sizden tümü üzerinden harcı tamamlamanızı istemek zorunda kalacak.

İlk sorunuzun 3 no'lu bendinde hangi hukuki nedene dayanmanız gerektiğini sormuştunuz, bence sebepsiz zenginleşmeye dayanın, zira bu davada , satış işlemi tapuda olmadığından, yani yasal olarak gecerli bir satış olamadığından ve bu neden ile sebepsiz zenginlenşe kurallarına göre ilk ödeme günündeki değerine ulaşılarak müvekkilinize iadesine karar verilecektir. Yani dava tarihine göre değil, ilk ödemiş olduğunuz günün değerine göre karar verilecektir. Siz davada ilk ödeme günü ne ise o günden itibaren faiz de talep etmeyi unutmayın.. Gerçi sözleşmeye dayalı işlerde faiz talep edilebilmesi temerrüt ihtarı gönderilmiş olmasına bağlıdır ama siz yine de ödeme gününden itibaren işleyecek faizi talep edin diye düşünüyorum.

Hoşçakalın.