Mesajı Okuyun
Old 10-08-2015, 15:51   #13
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan KENREY
Merhaba, aynı başlık altından devam edersek,tüm yorumlardan çıkardığım sonuç: "mirasbırakandan sözleşme ile kiraladığı taşınmazlarda, mirasbırakanın ölümünden sonra da oturmaya devam eden, ancak mirasçılara kira ödemeyen kiracı hakkında, mirasçıların biri dışında aldığım vekaletlerle kendi paylarına düşen kira alacağı yönünden, ihtar+ tahliye talepli takip açabilirim, tahliye davasında takip açmamış olan diğer mirasçıyı da davaya dahil etmeliyim" doğrumudur??

Yukarıdaki açıklamaları kısmen doğru anlamışsınız. Sizin olayınızda müşterek mülkiyete geçilip geçilmediğini açıklamamışsınız. Müşterek mülkiyete geçilmişse ve " mirasçıların biri dışında aldığım vekaletlerle " şeklindeki ifadeniz, "pay ve paydaş çoğunluğunu" kapsıyorsa ihtar çekebilirsiniz, icra takibi yapabilirsiniz ve akabinde dava açabilirsiniz. Vekalet vermeyenin konu bağlamında önemi yoktur.
Alıntı:
tahliye davasında takip açmamış olan diğer mirasçıyı da davaya dahil etmeliyim" doğrumudur

Yukarıdaki ifadeniz ise, "iştirak halindeki mülkiyet" için geçerli olacaktır. Çünkü o zaman tüm mirasçıların birlikte hareket etmeleri zorunludur. Ama bu defa da size katılmak mümkün değildir. Çünkü, icra takibine katılmayan mirasçısının sonradan davaya katılması mümkün değildir. Bu eksiklik sonradan giderilmesi mümkün olan bir eksiklik değildir.