Mesajı Okuyun
Old 06-08-2015, 14:44   #2
Av. Musa TAÇYILDIZ

 
Varsayılan

1- Açacağınız dava idare mahkemelerinde değil, hukuk mahkemelerinde görülecek. Hukuk davalarında idareye zorunlu başvuru şartı yok.
2- Artık hizmet tespiti davalarında SGK davalı dahi değil, fer'i müdahil olarak yer alıyor. Kurum davalı dahi olamayacakken, zorunlu başvuru şartı aranacağını sanmıyorum.
3- "31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile diğer sosyal güvenlik mevzuatından kaynaklanan uyuşmazlıklarda, hizmet akdine tabi çalışmaları nedeniyle zorunlu sigortalılık sürelerinin tespiti talepleri hariç olmak üzere, dava açılmadan önce Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat edilmesi zorunludur. Diğer kanunlarda öngörülen süreler saklı kalmak kaydıyla yapılan müracaata altmış gün içinde Kurumca cevap verilmezse talep reddedilmiş sayılır. Kuruma karşı dava açılabilmesi için taleplerin reddedilmesi veya reddedilmiş sayılması şarttır. Kuruma başvuruda geçirilecek süre zamanaşımı ve hak düşürücü sürelerin hesaplanmasında dikkate alınmaz.’’ Madde metninin açık olduğunu düşünüyorum. Ki burada anlatılanın da idari davalar olduğu kanaatindeyim
Sonuç olarak; ben zorunlu başvuru şartı olduğunu düşünmüyorum.