Mesajı Okuyun
Old 31-07-2015, 14:24   #17
Analiz

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Musa TAÇYILDIZ
Bankanın kredi dosyasından yapmış olduğu haksız kesintiler yani dosya masraflarının iadesi için belirsiz alacak davası açtık yanlız belirsiz alacak davası olmadığı ve kesinleştirmemiz gerektiği yönünde tensip zaptı düzenlendi. Bizde kesinleştirdik ancak yine de şerh düştük. Şöyle ki; örneğin , mahkemece bankaya yazılan müzekkerede dahi ekspertiz ücretinin kurumca yapılan değerlendirmeye ilişkin fatura örneğinin de eklenerek gönderilmesi hususu özellikle belirtildi. Yani müzekkerede dahi bu ücretin faturalandırılmış kısmının ne kadar olduğu belli olmadığından fatura isteniyor. Müvekkilin bunu baştan bilmesi mümkün değil diyerek fazlaya ilişkin haklarımız yine de saklı tuttuğumuzu ve belirsiz alacak davası olduğunu şerh ederek kesinleştirdik. Davamız sonuçlandı ve belirtmiş olduğumuz miktar yönünde dosya masrafının tarafımıza iadesine karar verildi.

Sayın Musa Bey;size birkaç sorum olacak.
Müvekkilimin çekmiş olduğu bir konut kredisinden dolayı masraf kesinti dekontunda 1.200 tl Kullandırım masrafı yazıyor (başka hiçbir ibare yok sadece kullandırım diyor).Hakem heyetinden lehimize gelen kararı 15 günlük itiraz süresi dolmadan icra ya koyduk.Heyet kararının icraya konulmasından 2 gün sonra yani bugün banka müvekkile mesaj atarak demişki;
Hakem heyetine yapmış olduğunuz başvuru sonucuna istinaden paranız hesabınıza yatmıştır.(Parayı da HAKLI GÖRÜLDÜĞÜNÜZ MİKTAR kadar deyip eksik yatırmışlar zaten)

Soru 1-itiraz süresi dolmadan hakem heyeti kararını icraya koymamda bir sakınca varmıydı?
Soru 2-Eğer yoksa açılan icra takibinden sonra (gün itibari ile) müvekkilin hesabına yatan parada dikkate alınırsa ,icra dosyasının geçerliliği ve vekalet ücreti konusu ne olacak?
Soru 3-Eksik ödenilen kısım için ayrıca dava mı açmak gerekir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.