Mesajı Okuyun
Old 22-07-2015, 16:26   #5
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Çisem
Cevabınız için çok sağolun son olarak birsey daha sorsam teyzem benim vekaletimi kabul ediyor ama o da kocasından boşandı bi oğlu var ve durumu pek iyi değil babam benim nafakamı teyzeme verirse anneme de ayrı ödeme yapabilir mi?
Davada babam haklı ama annemin bir geliri yok

Sayın katılımcı,


Velayet anne baba dışındakilere verilmez. Eğer anneniz de babanız da velayeti istemediğini beyan ederlerse size 18 yaşınıza kadar geçerli olmak üzere VASİ atanır.

Öte yandan anneniz boşanma davasının açılma tarihinden kararın kesinleşme tarihine kadar tedbir nafakası kendi adına alabilir. Ancak boşanma davasında kusurlu olduğu ispat edilirse, babanız anneniz için yoksulluk nafakası ödemez.

Sadece sizin velayetinizi anneniz alırsa 18 yaşınıza kadar, sizin anneniz yanında kalmanız şartı ile tedbir ve iştirak nafakası alabilir. 18 yaşınızı dava sürerken de doldurabilirsiniz veya karar kesinleşmesinden sonra da olabilir.

Sizin 18 yaşınızı doldurmanızdan sonra yapmanız gerekeni yukarıda yazdım. 18 yaşından sonra velayetiniz söz konusu olmayacak. Reşit olacaksınız. ve kendi nafaka davanızı babanıza karşı kendiniz açacaksınız.


Davanızın takibinde bir avukattan destek alırsanız, hak kaybı yaşamaz, ayrıntılarla işin profesyoneli ilgilenmiş olur. Maddi gücünüz avukatlık ücreti ödemeye elverişli değilse anneniz barodan kendisine ücretsiz avukatlık hizmeti verilmesini isteyebilir.