Mesajı Okuyun
Old 22-07-2015, 09:31   #2
av.murat kılıç

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Çisem
Merhaba
ben 17 yaşındayım tek çocuğum yakın bir zamanda annemin babamı aldattığını öğrendim babamda bunu öğrenince anneme boşanma davası açacağını belirtti. Ve benim velayetimi kabul etmeyeceğini söyledi ama benim şu ana kadar suç olarak geçecek bir durumUmum yada çıkarttığım bir olay olmadı. Annemde ev hanımı beni yada ev geçinderecek durumu yok ve açıkçası onunla kalmak istemiyorum.Babamın anneme ve bana şu ana kadar hiç ters bir hareketi olmadı. Sahip olduğumuz bir evimizde yok kirada oturuyorduk. Mahkeme benim vekaletimi kime verir acaba


Sayın Katılımcı,

-Türkiyenin taraf olduğu Uluslararası anlaşmalara ve Türk Yasalarına göre herkes 18 yaşına kadar çocuktur ve çocuğun yüksek menfaatinin korunması gerekir.

-Babanızın açacağı boşanma davasında Hakim taraflara velayeti isteyip istemeyeceğini ve sizin de yaşınız 17 olduğundan size de kimde kalmak istediğinizi sorabilir.

-Babanız davada velayeti istemediğini beyan ederse sizin velayetinizi muhtemelen annenize verir ve babanızın size iştirak nafakası ödemesine karar verebilir. Şayet annenizde istemezse Hakim o zaman sizin devletin sosyal kurumlarında kalmanıza karar verebilir.

-Yaşınız 17 olduğundan ve dava sürecinde muhtemelen 18 yaşına ulaşıp yasal olarak ergin olacağınızdan velayet konusunda karar verilmesine yer olmadığına şeklinde de bir karar da verebilir.

-Bir avukattan doğrudan yardım almanızda fayda vardır.

Kolay gelsin.