Mesajı Okuyun
Old 02-07-2015, 13:58   #1
Av.MehmetTürkarslan

 
Varsayılan Yanlış vekaletname ile başlatılan icra takibine itiraz ve şikayet. Bir kısım malikler adına itirazın iptali davası açılması

Sayın meslektaşlarım herkese iyi günler.

Avukat olarak gözümden kaçan bir noktayla ilgili yardım ve görüşlerinize ihtiyaç duymaktayım. Konu şu şekilde;

Müvekkiller (7 kardeş) paylı mülkiyete tabi bir gayrimenkulü kiraya veriyorlar. Ancak kira bedelleri ödenmediğinden ilamsız takip ve tahliye talep ediyorlar.

Müvekkillerin daha önce bir gayrimenkul davasını yürütüp sonuçlandırmıştık o yüzden aramızda ciddi bir güven ilişkisi var. Fakat müvekkillerin 2 tanesi bu gayrimenkul davasında vekalet verirken sadece o gayrimenkulle ilgili davalara münhasır olmak üzere vekalet vermişler.

Şimdi biz icra takibinde bu detayı atlayarak hepsi adına icra takibi başlattık. Fakat sınırlı vekaletname veren müvekkillerden birisi şifahen icra takibi açılmasını istemesine karşın şimdi icra takibini yürütmek istemiyor.(kardeşler arası tartışma nedeniyle) Bunu borçluya da söylemiş ve borçlu hem takibe itiraz etti hem de vekaletnameler nedeniyle icra mahkemesine takibin iptali için şikayette bulundu.

1) İtiraz ile icra takibi durduğundan artık şikayet etmesinde hukuki menfaati yoktur diyebilir miyiz?
2) 7 malik adına başlattığımız icra takibinde genel vekaletname veren 5 malik adına itirazın iptali davası açabilir miyiz?

Cevaplarınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.