Mesajı Okuyun
Old 29-06-2015, 12:51   #6
Av.Karahan

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Gümüş
Sayın Karahan
Yanıtınız için teşekkür ederim. Müvekkilim tutanakları imzalamayı reddetmiş. Bu bizim lehimize gözüküyor. Ancak İdari para cezası tutanağı ve ehliyetin geri alınması işlemlerine karşı birlikte İdare Mahkemesinde dava açılacağı hususu konusunda çok net yorumunuzu neye dayandırdığınızı anlamadım. Yukarıda paylaştığım Uyuşmazlık Mahkemesi kararı açık bir şekilde Adli Yargı'nın görevli olduğundan bahsetmiş. Ayrıca Sulh Ceza Mahkemesi hakimi ile yaptığım sözlü görüşmede, ehliyet ve para cezası konusunda yetkili olduklarını söyledi.

Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvuru süresinin kısalığı göz önüne alındığında en kötü ihtimalle görevsizlikle reddedilen itiraz başvurumu idare mahkemesine taşıyacağım. Ancak büyük ihtimalle Sulh Ceza mahkemesinden esasa ilişkin bir karar çıkacak.

Açıkçası yapmış olduğum yorumun yasal bir dayanağı olup olmadığını bilmiyorum. Paylaşmış olduğunuz kararı okumadan doğrudan sorunuza cevap verdiğimden yanlış yorumda bulunmuş olabilirim lütfen affedin. Ancak şimdiye dek idari para cezası ve ehliyetin geri alınması işlemlerinin iptali istemiyle İdare Mahkemesinde açığımız hiçbir davada, mahkeme tarafından görev konusunda herhangi bir inceleme ve değerlendirme yapılmamış açılan davaların tümü karara bağlanmıştır.

Bunun yanı sıra, bazı kararlara karşı yapılan temyiz başvuruları üzerine inceleme yapan Danıştay tarafından da bu tür davalarda adli yargının görevli olduğundan hiç söz edilmemiştir.

Saygılarımla.