Mesajı Okuyun
Old 29-06-2015, 10:03   #4
Av.Karahan

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Gümüş
Merhabalar Sayın Meslektaşlarım

Alkollü araç kullanılması sebebiyle bir miktar para cezasına ve ehliyetin alınmasına karar veriliyor. Bu işleme itiraz edeceğiz. Ehliyetin geri alınması için idare mahkemesine iptal davası açmamız gerek. Burada bir terreddüt yok sanıyorum. Ancak bu iptal davasında para cezasının da iptalini isteyebilir miyiz? Bu durumda Sulh Ceza Mahkemesi'ne itiraz süresi geçirilmiş olacağı için sıkıntı olur mu. İdari dava sürerken devlet para cezasının tahsilini isteyebilir mi? Kısaca hem ehliyetin geri alınması hem de para cezası verilmesi durumunda izlenecek usul konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla

İdari para cezası tutanağı ve ehliyetin geri alınması işlemlerine karşı birlikte İdare Mahkemesinde dava açılacağı tartışmasızdır. Ancak somut olayla ilgili olarak belirtmek istediğim başka bir husus var.

Somut olayda ki gibi müvekkilime alkollü araç kullandığı gerekçesi ile idari para cezası tanzim edilmiş ve ehliyeti geri alınmıştır. Olaydan yaklaşık 1 saat sonra yapılan alkol testinde müvekkilimin kanındaki alkol oranının 0 promil olduğu tespit edilmiştir. Bunu gösteren rapor ile idare mahkemesine açmış olduğum davada, mahkeme her ne kadar müvekkilin kanında ki alkol oranın 0 promil olduğu tespit edilmiş ise de ceza tutanağının davacı müvekkil tarafından ihtirazı kayıt konulmaksızın imzalanmış olduğu gerekçesi ile ceza tutanağı içeriğinin kabul edilmiş sayıldığından bahisle davamızın reddine karar vermiştir.

Saygılarımla.