Mesajı Okuyun
Old 24-06-2015, 09:43   #3
Av. İbrahim YİĞİT

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan olgu
9. Dairenin aşağıdaki şekilde bir kararı var, somut olaydaki işi devam edilebilir nitelikte kabul etmiş, ve sözleşme belirli olarak imzalanmasına karşın belirsiz süreli kabul etmiş.


Sizin somut olaydaki iş, işverenin durumu, işçinin mesleği açıklığa kavuşsa daha net yorum yapabileceğimizi düşünüyorum.

Teşekkürler meslektaşım.

Sunduğunuz karar ve benzeri kararları gördüm. Ben objektif nedenin var olduğunu kabul ederek, işin süreklilik arz eden değil de belli bir süre devam eden bir iş olduğunu kabul ederek ve beyaz yaka bir işçi açısından varsayımla soruyorum.

İsteğim cevap, belirttiğim tarihlere göre daha önce belirsiz süreli iş akti ile çalışmakta iken, çalışma süresi içinde belirli süreli iş sözleşmesi imzalatılmak suretiyle çalıştırılan ve süre sonunda akti feshedilen işçinin, işe başlarken var olan ihbar öneli/ücreti hakkını fesih sonrası talep edip edemeyeceğine ilişkin bir içtihatın var olup olmadığı yönündedir. Yani işveren aynı işi yapan yaklaşık 20 işçiye aynı anda toplantı sırasında 1-2 dakika içinde, biraz da fesihle korkutmak suretiyle belirli süreli iş sözleşmesi imzalatmış, süre biriminde de ihbar önelsiz akti feshetmiştir. Tarihler itibarı ile irade fesadına da dayanılamamaktadır. Belki bu noktadan da bir sonuca gidilebilir. İş akti devam ederken imzalatılan başka bir sözleşmenin mevcut olduğu durumda irade fesadı için 1 yıllık süre işlemez diye mesela, bilemiyorum. Bu yönde de bir içtihatla sonuca gidebilirim. Teşekkürler.