Mesajı Okuyun
Old 13-06-2015, 18:34   #2
av.murat kılıç

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk
merhaba, eşimin açtığı boşanma davası reddedildi, karşı taraf temyize gönderdi, tahminime göre büyük bir ihtimalle yargıtaydan red kararı onanarak gelecektir diye düşünüyorum.

bu arada eşim işi, tayini sebebiyle başka bir şehre yerleşti, ben ailemin evinde kalmakta ve tedbir nafakası almaktayım. eşim ve ailesi bu zamana kadar davanın boşanma ile sonuçlanacağını zannettiklerinden bana kötü davrandılar ve beni eşim eş olarak ailesi de gelin olarak benimsemediler fakat dava reddolunca şu anda ne olumlu ne de olumsuz bir yaklaşımda bulunamıyorlar.

dava reddolduğuna göre acaba eşimden bana ayrı bir ev tahsis etmesini, verilen tedbir nafakasının yeterli olmayacağını maddi yardım gerekliliğini, ve her anlamda artık eşim olarak maddi manevi sorumluluğunu yerine getirmesine dair hukuki olarak ne yapabilirim?


Satın Katılımcı,

-Boşanma davanızın lehinize sonuçlanıdığını, ret edildiğini bu nedenle eşinizden ayrı bir ev tahsis edilmesini ve nafaka artırımının olup olmayacağını sormaktasınız.

-Boşanma davası devam ederken size verilmek üzere hakim tarafından takdir nafaka tedbir nafakasıdır. Boşanma davası yargıtaydan gelip sonuçlanınca yani kesinleşince bu tedbir nafakası sona erecektir.

-Bu nedenle boşanma davanız kesinleşince siz müşterek konutta haklı olarak yaşayamıyorsanız yani eşiniz ve ailesi sizi müşterek konutta istemiyorsa o konutta oturmak için size maddi ve manevi şiddet uygulayanlar varsa onları 6284 sayılı yasa hükümlerine göre evden uzaklaştırabilirsiniz.

-Ayrıca eşinize karşı boşanma olmaksızın tedbir nafakası davası da açabilirsiniz.

-Eşinizin maddi ve manevi sorumluluğunu yerine getirmesi için bu yükümlülüklerini yerine getirmesini zorlayacak şekilde eda davası açamazsınız. Ancak; Türk Ceza Yasasına göre aile hukukundan doğan bakım ve destek yükümlülüğünü yerine getirmeyen eşinizi C.Savcılığına şikayet edebilirsiniz.

Madde 233 - (1) Aile hukukundan doğan bakım, eğitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen kişi, şikâyet üzerine, bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

-Hak kaybına uğramamak için bir avukattan yardım almanızı öneriyoruz.

Kolay gelsin..