Mesajı Okuyun
Old 08-06-2015, 17:19   #3
furugferruhzad

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Buğcan Çankaya
Avukat soruşturmalarına ilişkin izin merci olan Adalet Bakanlığı yetkilileri geçen aylarda Ankarada bir sunum yaptılar.

Bu sunumda özellikle bahsedilen şey, sizin konunuzla da ilgilidir.

Avukat, masraf ve vekalet ücretini almadığı sürece -aksi yazılı olarak sözleşmede belirtilmediyse- iş ve işlem yapmak zorunda değildir.

Bu noktada siz zarar tespitini yapmışsınız ama zarar tespiti yapılması demek vatandaşın dava açacağı anlamına gelemez.

Kaldı ki müvekkilinizin size bu dava için gereken harç, masraf ve avukatlık ücreti ödemesini yaptığını ispat etmesi gerekiyor.

Eğer bazı meslektaşlar gibi "dava kazanıldığı takdirde ücret/harç vb. alınacaktır" denmiş ise de, bunu da yazılı olarak ispatı gerekiyor.

Özetle, bu olayda hukuki sorumluluğunuz yoktur.
Değerli meslektaşım her hangi bir ücret masraf alınmamıştır cevabınız için ayrıca teşekkür notu ekleyeceğim ancak vatandaşın beklentisi avukatın kendiliğinden harekete geçmesi mesleğimize olan bu yaklaşımı kırmak için var gücümle çabalıyorum avukatın ücretsiz dava alamayacağını masraf verilmezse masrafı avukatın karşılamasının mümkün olamayacağını ısrarla belirtiyor ve bir dava aldığımda da yazılı görüşme tutanağı dahil bütün şekli şartları yerine getiriyorum buna rağmen sabah büroma gelen eski müvekkilimden hiç hoş olmayan sözler duymak zorunda kaldım gerçekten çok zor bir meslek beklenti avukatın kendiliğinden davalar açması masraflar yapması yönünde tüm çabama rağmen avukatlık mesleğine hayır kurumu muamelesi yapılması durumunu zerre kadar değiştiremedim ve bu çok moral bozucu.