Mesajı Okuyun
Old 04-06-2015, 14:28   #2
av.murat kılıç

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk
Merhaba 7 yıllık evliligim ve iki tane kızım var 3-6 yaşlarında eşimle yıllarca kavga ettik dayak kufur hakaret psikolojik şiddet gördüm ama bunları yaşarken diğer taraftan da beni sevdiğini söylüyordu bende artık dayanacak hal kalmadı sürekli aynı şeyleri yaşıyoruz nereye kadar cekicem dediğimde kapı orda gidebilirsin diyor ve dünde aynı şekil kavga ettik bana git adliyede ne evrak varsa al getir bosanalim ben istemiyorum dedi benim gidecek bir yerim yok aileme çocuklarımı istemiyor benim çalışmıyorum maddi gelirim yok ve bana seni istemiyorum git artık diyor boşanma davasını ben açarsak hiç bir hak talep edemez isim ayrıca öyle soyluyorlar ne olur yardım edin çok çaresizim

Sayın Katılımcı,

-Boşanma davasının kimin açtığının bir önemi yoktur. Boşanma davasında önemli olan; kusuru daha az olan tarafın boşanmaya ve boşanma davası açmaya hakkı olmasıdır.

-Anlattığınız olaylardan eşinizin kusurunun daha fazla olduğu anlaşılmaktadır. Bu durumda sizin boşanma davası açmaya da hakkınız bulunmaktadır.

-Boşanma davası açtığınızda davalı eşinizden ; Kendiniz ve çocuklarınız için nafaka ayrıca maddi ve manevi tazminat talebinde bulunabilirsiniz.

-Ayrıca boşanma davası bittikten sonra ; Malların tasfiyesi davası açarak evlilik birliği içinde edinilen malların yarısının bedelini talep edebilirsiniz.

-Eşiniz size karşı şiddet ve hakaretlerde bulunursa eşinize evden de uzaklaştırabilirsiniz. 6284 sy yasa gereği C.Savcılığına veya Aile Mahkemesine başvuru yapmanız yeterlidir.

- Tüm hukuki süreçlerinizde bir avukattan hukuki yardım almanızı öneriyoruz. Maddi durumunuz elverişsizse bulunduğunuz ilin baro adli yardım bürosuna başvuru yaparak bir avukat talebinde bulunabilirsiniz.

Geçmiş olsun.