Mesajı Okuyun
Old 27-05-2015, 08:28   #1
zlm

 
Varsayılan Trafik kaydının iptali ve tescili davasında görevli mahkeme hangisidir ve iptale ilişkin yargıtay kararı

Merhabalar ;
Müvekkilin 2 ortaklı ltd şti de şirket ortağı eşinin ölümü sonucu ortak olduğu limited şirkete ait araçtan biri diğer ortağın müvekkilin eşinin ölümünden sonra şirket ile ilgisi olmayan şahsa verdiği vekaletnameye dayanılarak 3. kişiye satılıyor. Şirket ortağı ikametgahı yurt dışı olduğundan ölümden sonra da sürekli vekalet verdiği kişi 2 arabayı da kullanıyor müvekkile vermiyor . araba satışından çok önce de şirkete ait taşınmaz da şirketten arabayı vekalet ile satana ondan da diğer ortağa satış gösterilerek tescil ediliyor. Araçta muvazaalı olarak satılıyor aracı hale satış vekaletnamesi elinde olan kişi kullanıyor 3. kişi aracı kullanmıyor.
Trafik kaydının iptali ve şirket adına yeniden tescili olmadığı takdir de aracın bedelinin müvekkilllere şirket ortaklık payı oranının da tahsili davası açacağım. Görev konusunda asliye hukuk mahkemesi mi yoksa asliye ticaret mahkemesine mi dava açmalıyım ? Ve sadece 3. kişi adına tescili sağlanan kişiye mi dava açılmalı yoksa terditli dava olduğundan alacak da talep ettiğimden şirket ortağı ve ortağın vekalet verdiği kişi ve hatta şirkette davalı gösterilmeli midir ?
Muvazayaa dayalı olarak trafik kaydının iptali ve tesciline ilişkin yargıtay kararı çok fazla bulamadım bu konuda da yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler.