Mesajı Okuyun
Old 13-05-2015, 16:39   #1
av__emrah

 
Varsayılan Rücuen Tazminat - Sorumluluk - Sigorta Şirketi

Sayın Meslektaşlarım; müvekkil ehliyetsiz olup, işleteni ve sürücüsü olduğu araç ile kaza yapmış ve ölüme sebebiyet vermiştir. Daha sonra ölen kişinin yakınlarına SGK tarafından gelir bağlanmıştır. SGK da ölenin yakınlarına ödediği miktar için sigorta şirketine rücu davası açmış ve davayı kazanmıştır. Bunun üzerine de sigorta şirketi SGK'ya ödediği bedelin tahsili için "sigorta şirketi ehliyetsizlik durumunda kazayı yapan kendi sigortalısına rücu edebilir" gerekçesiyle müvekkile karşı icra takibi yapmış, müvekkilin itirazı üzerine, sigorta şirketi itirazın iptali davası açmıştır.

Alınan bilirkişi raporunda, bilirkişi; "sigorta poliçesinin özel ve genel şartlarında ehliyetsiz sürücü kullanamaz diye bir şartın bulunmadığı için rücu hakkı ile dava açılamayacağı" yönünde görüş bildirmiştir.

Bu hususa ilişkin olarak yapmış olduğum araştırmada henüz bir yargıtay kararı bulamadım. Bilirkişinin görüşü doğrultusunda yargıtay kararı arıyorum. Yardımcı olacak olan meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.