Mesajı Okuyun
Old 07-05-2015, 13:53   #2
Analiz

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av__emrah
Sayın Meslektaşlarım; müvekkil aleyhine başlatılan kambiyo senetlerine özgü icra takibine yetki yönünden itiraz ettik. Dava devam ederken borçlu müvekkil ile alacaklı anlaştı ve müvekkil borcunu ödedi. Borç ödenip, dosya infaz olduktan sonra mahkeme kararı elime ulaştı. Mahkeme kararında, yetki itirazımızı kabul ederek yargılama giderleri ve vekalet ücretine hükmetti. Bu durumda, vekalet ücreti ve yargılama giderlerinin tahsilini talep edebilir miyim? Açıkçası biraz kafam karıştı.

Sayın Emrah;

Tarafların aralarında anlaşarak kapattıkları borç ayrı bir durumdur,sizin bir dava neticesinde kazandığınız kişisel bir hak olan vekalet ücreti ayrı bir durumdur.Eğer ki alacaklı tarafa borcun ödendiği ve vekalet ücretinizi istemeyeceğiniz yönünde bir ibraname vermedikçe vekalet ücretini isteme hakkınız devam eder.Müvekkil sizin adınıza ibraname veremez verse de geçerli olmaz.
Yargılama gideri isen müvekkil adına sizin tarafınızdan yapılan ödemelerdir.Aslen ödeyen müvekkil olduğundan bu hakkından feragat edebilir.
Sonuç olarak Yargılama Giderini müvekkilin oluru yoksa isteyemezsiniz ancak Vekalet Ücreti isteme hakkınız sonuna kadar mevcuttur diye düşünüyorum.

Saygılarımla.