Mesajı Okuyun
Old 06-05-2015, 13:54   #6
Av.Armağan ÖZMEN

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.mehmet.av
Teşekkür ederim meslektaşım.
Daha önce bahsettiğim gibi esasen müvekkilde şuan için gözle gözükür bir sakatlık yada uzuv kaybı yoktur. Dava açarken maddi tazminat yönünden asıl dayanağım efor kaybından dolayı olacaktır. Öyle ki müvekkil kazadan sonra yürümelerde, koşmalarda ve merdiven çıkmalarda diğer insanlara göre daha fazla efor sarf etmekte ve daha çabuk yorulmaktadır. Adli tıp herhangi bir sakatlık oranı çıkarmasa dahi efor kaybının ayrıca değerlendirileceğini ve buna göre maddi tazminat verileceğini düşünüyorum. Sizin görüşünüz nedir?
Saygılarımla...

Burada çıkabilecek maddi zarar sürekli iş göremezlik ve geçici iş göremezlik olabilir.

Sakatlık oranı, Sağlık Kurulu raporu veya Adli Tıp Kurumu Maluliyet raporu ile tespit edilecektir. (Bu arada efor kaybı ile kastettiğiniz şey sanırım sürekli sakatlık oranı.)

Her şartta sürekli sakatlık kalmasa dahi, geçici iş göremezlikten dolayı müvekkilinizin tazminat hakkı doğabileceğini düşünmekteyim.

Şahsi fikrim dava açmak için sakatlık oranının kesinleşmesi için beklenmesi gereken bir süre tayin edilmişse bu süreyi beklemeniz yönündedir. Hastane sağlık kurulu raporunda beklenmesi gereken veya kontrol edilmesi gereken süre yazar. En son halinde "bu raporu kat'idir veya kesindir" ibaresi ile tanzim edilir. Bu rapor beklenebilir..

İyi çalışmalar.