Mesajı Okuyun
Old 05-05-2015, 16:17   #3
Av.mehmet.av

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan elka
her ikisi ayrı teminat vermektedir. ferdi kaza can sigortası olup kusura bakmaz maluliyet oranında ödeme yapar, otobüste yolcu, şoför vs. olmanız halinde, zmms ise kusur ve maluliyet oranına göre ödeme yapar her ikisinden de talepte bulunun ikisinin teminatından ayrı ayrı faydalanabilirsiniz.
Üstadım teşekkür ederim.
Cevabınız üzerine şunları da sormak isterim.
1- Tek bir dava ile Koltuk sigortası ve Karayolu Motorlu Araçlar Zorunlu Sigortasından talepte bulunabilir miyim?(Sigortalar farklı) Yoksa her ikisi için de ayrı dava mı açmalıyım sizce.
(Bir not düşmek isterim; müvekkil haricen tam teşekküllü devlet hastanesine rapor için başvurdu. Ancak herhangi bir sakatlık oranı verilmedi. Müvekkilin söylediğine göre düzelme ihtimali var diye rapor vermemişler. Kazadan sonra müvekkil ameliyat oldu. Şu an vücudunda platin var. Ciddi veya gözle gözükür bir sağlık sorunu olmamakla birlikte, uzun yürüyüşlerde, merdiven çıkarken çabuk yorulmakta, acı çekmekte ve daha fazla efor harcaması gerekmektedir. Efor kaybının maddi tazminat gerektirdiğini düşünüyorum. Yani verilmiş bir sakatlık oranı olmasa da dahi efor kaybının tazminat için yettiği kanısındayım. Bu konuda sizin düşünceniz nedir.)
2- Yasa değişikliği ile tedavi giderleri için SGK'ya başvurmak gerektiğini gördüm. Ama bu kanunun uygulanma zamanı açısından bir netlik yok sanırım. SGK'ya başvurmak gerektiğini düşünsek bile, örneğin yargıtayın tedavi gideri olarak gördüğü bakıcı parası vs bazı giderlerin SGK tarafından karşılanmayacağını düşünüyorum. Bu konudaki düşünceniz nedir.