Mesajı Okuyun
Old 30-04-2015, 08:03   #2
Cumhur Okyay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Avukat1989
Merhabalar,

Biri burada, ikisi şehir dışında olan üç varis var. Şehir dışında olanların biri murisin eşi, diğeri murisin çocuğu. Burada olan varis de murisin çocuğu. Ben şehir dışındaki iki varisten aldığım vekalet ile terekeye dahil bir taşınmazın intikal işlemlerini yapıp ardından satışını gerçekleştireceğim.

Elimizde tapu senedi ve sulh hukuk mahkemesinin veraset ilamı kararı var. Kararda paylar anne= 8'de 2, kardeş1= 8'de 3, kardeş2= 8'de 3 görünüyor.

Tapu'ya sadece ben gitsem, yani yanıma vekili olmadığım mirasçı kardeşi almasam, veraset ilamı ile intikali gerçekleştirebilir miyim? Yoksa tüm mirasçılar veya temsilcilerinin tapuda bulunması mı gerek?

Tapuda İNTİKAL işlemi: Mirasçılardan birisi elindeki veraset ilâmı ve kendi nüfus cüzdanı ile gidip, Tapuda hesaplanacak "intikal harcı" nı ( binde ...TL) da ödeyerek, murisinden kalan taşınmazları tüm mirasçılar adına İŞTİRAK HALİNDE MÜLKİYET şeklinde yaptırabileceği gibi, aynı şekilde sizin de işlem yaptırabilmeniz için bir mirasçının bu hususta vekalet vermesi yeterlidir.

Ne var ki, intikalden sonra, yapılması muhtemel İŞTİRAK HALİNDEKİ MÜLKİYETİN MÜŞTEREK MÜLKİYETE ÇEVRİLMESİ ve SATIŞ işlemleri için, YA mirasçıların TÜMÜ Tapuya gelip, "İSTEK FİŞİ" dolduracak/imza, YA DA TÜMÜ bu hususlarda avukata vekâlet vereceklerdir. ( Ha, satış işleminden önce de Veraset ve İntikal Harçlar Vergi Dairesinden, anılan mal hakkında vergi borcunun olmadığına ve satış işleminin yapılabileceğine dair "ilişik kesme" belgesinin alınıp, Tapu'ya ibrazı da zorunludur). Kolay gelsin...