Mesajı Okuyun
Old 29-04-2015, 11:21   #1
av.mucahit

 
Varsayılan Avukatı Haklı Azli Mümkün Mü ?

Herkese kolaylıklar dilerim öncelikle.

Bir tanıdığım 2009 yılında trafik kazası geçirmiş , sigortaya karşı açılacak tazminat davasını da dava değerinin %10 üzerinden yazılı ücret sözleşmesi karşılığında bir avukata veriyor.

Avukat 2009 yılında sigorta şirketini temerrüde düşürmeden tazminat davasını belirsiz alacak davası olarak ve faiz isteyerek tazminat davasını açıyor , dava yıllarca devam ediyor ve 2014 yılının son aylarında bilirkişi raporuna bağlı olarak avukat davayı ıslah ediyor, yerel mahkeme ise 70 BİN TL kadar maddi tazminat ve 1 BİN TL faize karar veriyor .İlgili avukat kazanılan tazminatı icraya koyuyor ve hala icra aşaması devam edip tazminat tahsil edilmemiş.

Avukatın sigorta şirketini temerrüde düşürmemiş olması ve bununla birlikte davanın belirsiz alacak davası olmasından ötürü talep artırımı yapmayı davayı ıslah etmiş olmasından ötürü 50 BİN TL kadar yasal faizi müvekkil aleyhine kaybediyor.

Şimdi sormak istediğim davanın 2009 yılında açılmış olması ve HUMK uygulamasını bilmediğim için bu hatadan dolayı avukatın haklı azli mümkün müdür?Haklı azil mümkün olursa ,
1.Azlin sonuçları yasal vekalet ücretini ve yazılı vekalet ücretini nasıl etkiler
2. Davanın icra aşamasında olması azlin sonuçlarını nasıl etkiler..

Haklı azil mümkün değilse avukata karşı vekalet ilişkisinden kaynaklı bir alacak davası açılabilir mi ?

Yargıtay kararları veya değerli yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.