Mesajı Okuyun
Old 10-04-2015, 17:47   #14
komini

 
Varsayılan

Müvekkillere her zaman güvenerek hareket etmiyoruz haliyle. Çok defa yalanla karşılaşıyoruz. Az evvel öğrendiğim kadarıyla, 1998 yılından sonra tapu babaları üzerine geçince vergileri ödenmiş. Abileri aynı yıl bunlardan vekaleti aldıktan 3 gün sonra bir başka notere giderek satış vaadini yapmış. Vaad alacaklısı ise 2002 yılında davayı açmış. Davalıların avukatları ise zamanaşımı defiyle davanın reddini istemiş.

2008 yılında vaad alacaklısı lehine tescil kararı kesinleşmiş. Ancak dava esnasında konan tedbir nedeniyle tapu hala eski malik üzerinde görünmekte. Vaad alacaklısı uyanık bir adam, kendi borçlularından mal kaçırmak amacıyla tapuyu üzerine geçirmiyor. Haliyle her iki taraf da vergi ödememiştir bu durumda.
Abi ile vaad alacaklısı ise, bugün dahi birlikte paslaşarak emlak işi yapmakta. Halihazırda abi müşteri buluyor, vaad alacaklısı gayrimenkulleri satıyor yahut kiralıyor... Gayrimenkulü de, bizim adamların babasının üzerinde tutmaya devam ediyorlar. Ben burda hakkın kullanılmasında kötüniyetten ziyade, orta zekada kişilerin varlığından şüpheye düştüm...