Mesajı Okuyun
Old 10-04-2015, 10:26   #9
komini

 
Varsayılan

Sürekli ben de aynı şeyi düşünüyorum. Davayı da dediğim gibi açmamayı uygun bulduğumu kişilere söyledim. Ancak siz davalıların işbirliği içinde olabileceği iddiasıyla davanın reddedileceğini düşünmüşsünüz. Ben de hakim olsam doğrudan böyle düşünürdüm bunu da kabul ediyorum. Ancak bu reddin hukuki dayanağı ne olacak? Kişiler gerçekten işbirliği içinde değillerse? Abi muhakkak işbirliği etmek isteyecektir. Ama kardeşler zaten mağdur. Gerçekten kandırılmışlar.


Sonuçta ferağa icbar davasında hem vekil hem de vekalet verenler aynı avukatla kendilerini temsil ettirmişler. Bu davada kişileri aynı avukat temsil ederken, bu avukat nasıl müvekkillerinden birisi aleyhine vekaletin kötüye kullanıldığı savunmasında bulunabilir ki? Ayrı bir dava (karşı dava) açılması gerektiği muhakkak.

Bu davayı açmak için neden illa ki o davanın görüldüğü tarih işaret edilmekte? O tarihte açılması gerektiğinin dayanağı nedir? Bu durumda kötüniyet iddiasına bir zamanaşımı getirilmiyor mu? Yani kötüniyet iddiası bir yargılama içinde değerlendirilmemiş durumda...