Mesajı Okuyun
Old 09-04-2015, 08:55   #25
Analiz

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Suat Ergin
1-Makbuz her halükarda müvekkil adına kesilmelidir. Paranın nereye yattığının(vekile, müvekkile, icra müdürlüğüne) önemi bulunmamaktadır. Karşı vekalet ücreti iç ilişkide avukata aittir bu nedenle vergi mükellefi avukattır. Son düzenlemeye göre(halen) karşı vekalet ücreti için de makbuz müvekkile kesilmelidir.

2- Önceki vekilin karşı vekalet ücretinin bir kısmını tahsil ettiği kanıtlanabiliyorsa, kalanı için makbuz kesilmelidir. "sözleşmede anlaşılan" derken, karşı vekalet ücreti için ayrıca bir anlaşma mı, yaptınız?

3-Ben "tahsil edilen" şeklinde kesiyorum.

4- Hiçbiri. Doğrusu,müvekkile göndermektir.

Üstadım öncelikle cevaplarınız için teşekkürlerimi sunarım,zira hepsi benim için altın kıymetinde.Aklıma takılan bazı hususlar var,şöyleki;

1-Makbuzu M adına x icra dosyasına binaen keseceğim sanırım?Peki bu makbuzdan birer nüsha Borçluya yada icra dosyasına da koymam gerekiyormu?
2-Önceki vekilin aldığı miktar kanıtlanabiliyor zira kendisi dosyaya şu kadar vekalet ücreti aldım diyerek beyanda bulunmuştu.(Kalan kısım 1.000 tl).Sözleşmeden kastım da şu:ben müvekkil ile sadece o dosyaya bağlı olmak üzere belli bir meblağ üzerinden avukatlık ücret sözleşmesi yaptım (örneğin 2.000 tl)
3-Anlaştığım (sözleşme ile anlaşılan) miktar üzerinden örneğin 2.000 üzerinden keseceğim sanırım? bunun da 360 tl sini vergi olarak ödeyeceğim anlamına mı geliyor?
4-Müvekkile şu icra dosyası vekalet ücreti x tl diyip bir makbuz kesip vereceğim.Bunu defterime işleteceğim.Ne icra dosyasına nede borçluya bir nüsha vermeme gerek yok sanırım ,böyle anlıyorum.Eğer varsa atladığım bir husus belirtiseniz sevinirim çünkü bu konularda çok hassasım ve yanlış yapmak istemiyorum açıkcası.Şimdiden teşekkürler.