Mesajı Okuyun
Old 07-04-2015, 06:40   #3
Av. YILDIRIM

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Ahmet Güngör
İşverenin işe başlatmaması, hizmet sözleşmesinin işveren tarafından haksız olarak feshi olarak düşünülür. (işverenlerin işçileri ücretsiz izine çıkarıp, sonra da işe başlatmaması durumu için pek çok yargıtay kararı biliyorum).
Bu sebeple ihbar, kıdem tazminatları ile diğer işçilik alacakları için hemen dava açabilirsiniz. Veya ihbar, kıdem tazminatı ve diğer işçilik alacaklarını talep eden bir ihtarname çekip, sonra dava açabilirsiniz. İhtarname çekerseniz, faiz başlangıcının tespiti bakımından, işvereni temerrüde düşürmüş olursunuz.

Müvekkilin 28.02.2015 itibariyle çıkis işlemleri yapılmış. Ancak müvekkil tesadüf eseri sgk sayfasında bunu öğreniyor. Ve mali müşavirle görüştüğünde 'siz istifa etmişsiniz' karşılığı alıyor.
Isveren,tazminat ödeyeyim ama ücretsiz izinde olduğun icin ihbar tazminatı alamazsın diyor. Bir de ücretsiz izin ispatı konusunda sıkıntı yaşanır mı acaba. Çünkü müvekkilin elinde herhangi yazılı bir kağıt yok. Isveren onayı vs. Sadece ona posta ve fax yoluyla dilekçe gonderebilmis.
1 buçuk ay olmuş çıkışı verileli ve yeni ihtar çekeceğiz. Umarım geç kalmamışızdir.
Teşekkürler verdiğiniz cevap için sayın Güngör.